bio

Liefhebber van woorden en beelden. Opgeleid tot landschaps- en tuinarchitect waarmee ik mijn liefde voor het buitenleven en voor creativiteit kon combineren. Vader van twee en partner van één. Limburger van geboorte en nog steeds praktiserend – met volle overtuiging. 

Favoriete seizoenen zijn winter, lente, zomer en herfst. Ik hou van een goed gesprek, liefst met een scheut humor. Bij te grote hitte vertoon ik de neiging om sloom te worden. Afrika is dus niets voor mij, Noord-Europa des te meer. Met een kop goede koffie of een goed (foto)boek – in het ideale geval gecombineerd – verdwijn ik graag in mijn eigen wereld.

Fotografie is mijn favoriete manier om verhalen te vertellen en het beste excuus om erop uit te trekken.

IMG_0176

Fotografisch ben ik een all-rounder – vrij vertaald iemand die niet wil kiezen. Landschappen, dieren, planten, mensen in de buitenlucht … ik breng ze met evenveel passie in beeld. Zou ik moeten kiezen, dan misschien intieme landschappen. Geen grootse, herkenbare vista’s, maar details die de essentie van een landschap bevatten. Die tot nadenken stemmen en schaal doen vergeten. Details die verrassen en orde scheppen in de visuele chaos.

Fotografie is voor mij een naar verslaving neigende passie waarbij voeling voor het licht, de kracht van het moment en verhalen een grenzeloze verwondering voeden. Geen korte avontuurtjes, maar langdurig observeren en begrijpen van mijn onderwerpen.

Ik loop met open ogen en geest door onze wereld en wil deze in woord en beeld vatten. Ik wil verhalen vertellen die mensen raken, die hen bewegen om vaker met eigen ogen naar hun omgeving te kijken.

Ik geloof dat betekenisvolle verhalen de kracht hebben om de wereld te veranderen en dat ieder van ons een verhaal te vertellen heeft.

IMG_0366


Ik lid van Nature First: The Alliance for Responsible Nature Photography en ik volg de Nature First principes:

  • Geef voorrang aan het welzijn van de natuur boven fotografie.
  • Informeer jezelf over de plaatsen die je fotografeert.
  • Denk na over de mogelijke impact van je acties.
  • Wees discreet bij het delen van locaties.
  • Ken en volg de regels en voorschriften.
  • Volg altijd de Leave No Trace principes en streef ernaar om plaatsen beter achter te laten dan je ze gevonden hebt.
  • Draag deze principes actief uit en breng anderen hiervan op de hoogte