Bio

BIO

Liefhebber van woorden en beelden. Opgeleid tot landschaps- en tuinarchitect waarmee ik mijn liefde voor het buitenleven en voor creativiteit kon combineren. Vader van twee en partner van één. Limburger van geboorte en nog steeds praktiserend – met volle overtuiging. 

Favoriete seizoenen zijn winter, lente, zomer en herfst. Ik hou van een goed gesprek, liefst met een scheut humor. Bij te grote hitte vertoon ik de neiging om sloom te worden. Afrika is dus niets voor mij, Noord-Europa des te meer. Met een kop goede koffie of een goed (foto)boek – in het ideale geval gecombineerd – verdwijn ik graag in mijn eigen wereld.

Fotografie is mijn favoriete manier om verhalen te vertellen en het beste excuus om erop uit te trekken.

Fotografisch ben ik een all-rounder – vrij vertaald iemand die niet wil kiezen. Landschappen, dieren, planten, mensen in de buitenlucht … ik breng ze met evenveel passie in beeld. Zou ik moeten kiezen, dan misschien intieme landschappen. Geen grootse, herkenbare vista’s, maar details die de essentie van een landschap bevatten. Die tot nadenken stemmen en schaal doen vergeten. Details die verrassen en orde scheppen in de visuele chaos.

Fotografie is voor mij een naar verslaving neigende passie waarbij voeling voor het licht, de kracht van het moment en verhalen een grenzeloze verwondering voeden. Geen korte avontuurtjes, maar langdurig observeren en begrijpen van mijn onderwerpen.

Ik loop met open ogen en geest door onze wereld en wil deze in woord en beeld vatten. Ik wil verhalen vertellen die mensen raken, die hen bewegen om vaker met eigen ogen naar hun omgeving te kijken.

Bio